Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων

Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων
✨Ξεκινούν το Σάββατο 19/9 οι εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΥΜΑΘΕΙΑΣ του #Δήμου_Αθηναίων!
❗️Υποβολή Αιτήσεων για τον Α’ Κύκλο έως τις 18/09
Πρόκειται για μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων στον άξονα 🟠Εκπαίδευση-Τέχνη-Πολιτισμός🟠 που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αθηναίων, καθώς και σε παιδαγωγούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.
Υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος

Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα του Δήμου Αθηναίων

με την επιστημονική επιμέλεια του

Πολυτεχνείο Κρήτης / Technical University of Crete

και την υποστήριξη της

ΔΑΕΜ Α.Ε.
Οι δράσεις της #ΕΥΜΑΘΕΙΑΣ έρχονται να προωθήσουν βιωματικά την Τέχνη και τον Πολιτισμό στην εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς γόνιμο έδαφος να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους με πολύπλευρα μέσα αλλά και το κίνητρο να ανταποκριθούν πιο δημιουργικά και πιο δυναμικά στην ολοένα και πιο απαιτητική εκπαιδευτική καθημερινότητα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με τον λόγο, τον χορό, τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και την γλυπτική.
Πολύ περισσότερο, απώτερος στόχος είναι να προσφέρουν έμμεσα στα παιδιά μαθησιακά εργαλεία που τα ενθαρρύνουν να ανοιχτούν στη μάθηση με όλες τους τις αισθήσεις, να αναδείξουν την αξία της υποκειμενικής κριτικής σκέψης, να ισορροπούν άφοβα μεταξύ λογικής και φαντασίας στο σχολείο και να προσεγγίζουν τη μάθηση τόσο νοητικά, όσο και συναισθηματικά.
Με την ολοκλήρωση ενός κύκλου δράσεων συνολικής διάρκειας 60 ωρών, ο οποίος συμπεριλαμβάνει όλες τις θεματικές, οι επιμορφούμενες/-οι θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
⚡️Ο πρώτος κύκλος της #ΕΥΜΑΘΕΙΑΣ ξεκινάει στις 19 Σεπτεμβρίου 2020. Θα πραγματοποιηθεί στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, Ορφέως 58, με όλα τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και προστασίας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
📆 Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 10:00-17:00
📆 Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 10:00-17:00
📆 Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 10:00-17:00
📆 Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Οκτωβρίου, 10:00-17:00
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
📞 210-3472766
📩 info@athens-emk.gr
✅ Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς/χορηγούς και στις υπηρεσίες του #Δήμου για τον άψογο συντονισμό και την επιτυχή συνεργασία στην οργάνωση των δράσεων.