Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος και Πρόγραμμα Διατροφής από το Δήμο Αθηναίων

✅ ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Από 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάει σε μόνιμη λειτουργία στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων η νέα υπηρεσία του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος.

Το Ιατρείο απευθύνεται στους καπνιστές κάθε ηλικίας και οποιουδήποτε προϊόντος καπνού, που είτε επιχειρούν να διακόψουν το κάπνισμα για πρώτη φορά, είτε έχουν δοκιμάσει μόνοι τους κι έχουν αποτύχει, είτε ακόμη και αν το διέκοψαν, στη συνέχεια υποτροπίασαν. Το πρόγραμμα απαιτεί την ενεργό συμμετοχή του καπνιστή.

👉Το Ιατρείο θα λειτουργεί στο 6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο (Χανίων 4Β, Κυψέλη) μέσα από 4 εβδομαδιαίες ομαδικές συνεδρίες, κατά τις οποίες:

🔸Οι καπνιστές θα ενημερώνονται αναλυτικά για τις επιπτώσεις του καπνίσματος, καθώς και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν μετά τη διακοπή.
🔸Θα διεξάγεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας.
🔸Θα εφαρμόζονται οι διεθνείς οδηγίες διακοπής καπνίσματος μέσω τακτικών ομαδικών συνεδριών και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης.
🔸Μετά τη διακοπή του καπνίσματος, θα παρέχεται στήριξη στους πρώην καπνιστές, ώστε να αποφευχθούν πιθανές υποτροπές.

☎️Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο τηλέφωνο: 2102015510 (εσωτ. 119 – 120), από τις 9:00π.μ -14:00μ.μ καθημερινά.

👉Η υπηρεσία παρέχεται σε κατοίκους/δημότες του Δήμου Αθηναίων και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα εδώ:

https://youtu.be/kiT6LFkeSfk

https://www.cityofathens.gr/iatreio-diakopis-kapnismatos-tha-leit/

 

 

 

 

 

✅ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ένα νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προαγωγής υγείας προστίθεται στις υπηρεσίες των Δημοτικών Ιατρείων δίνοντας τη δυνατότητα σε ενήλικους δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας ή άλλα ζητήματα υγείας να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της διατροφής, αλλά και της σωματικής και ψυχικής τους κατάστασης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξετάσεις μέτρησης κρίσιμων δεικτών, δημιουργία πλάνου διατροφής και καθορισμών στόχων με τη βοήθεια εξειδικευμένου διατροφολόγου μέσα από τακτικές συναντήσεις.

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν κατόπιν ραντεβού στα παρακάτω σημεία:

📌1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο
(Σόλωνος 78, Αθήνα)
⏰ 08:00-20:00
☎️ 2103626587

📌2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Νέος Κόσμος
(Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ)
⏰ 08:00-20:00
☎️ 2109239865

📌6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Κυψέλη
(Χανίων 4β)
⏰ 08:00-20:00
☎️ 2108836200

Περισσότερα εδώ:
https://www.cityofathens.gr/node/38120

Η δράση τελεί υπό την επιστημονική εποπτεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας, Παιδιού, και Ιατρικής Ακριβείας

 

👉Τα Δημοτικά Ιατρεία ενισχύουν την προσπάθεια για βελτίωση της υγείας των κατοίκων της Αθήνας!