Πολυδύναμα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

Με πολύ μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνουμε τη λειτουργία 2 νέων Πολυδύναμων Κέντρων παροχής Ιατρικών και Κοινωνικών υπηρεσιών στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας.
Σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περίοδο για τη Δημόσια υγεία, αξιοποιώντας όλες τις οικονομικές δυνατότητες (μεταξύ των οποίων και προγράμματα ΕΣΠΑ), με σχεδιασμό και συστηματική δουλειά, τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν στελεχωθεί με περισσότερες ειδικότητες ιατρών και επιστημόνων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ έχει εμπλουτιστεί η υλικοτεχνική τους υποδομή, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των πολιτών.
Πλέον λειτουργούν με βάση το νέο μοντέλο ως Πολυδύναμα, το 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78) , το 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Νέος Κόσμος) και το 6ο Δημοτικό Ιατρείο (Κυψέλη) με ενισχυμένο προσωπικό,καθώς ολοκληρώθηκα πρόσφατα νέες προσλήψεις, με περισσότερες δυνατότητες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο.
Η ιδιαιτερότητα της ολιστικής προσέγγισης των Πολυδύναμων Κέντρων είναι ότι στοχεύουν στην προσφορότερη εργασιακή ένταξη και στην παροχή ψυχοκοινωνικής βοήθειας σε μια προσπάθεια συνδυαστικής αντιμετώπισης προβλημάτων και δυσχερειών. Παράλληλα, με τις ενισχυμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, παρέχουν πρόσβαση σε αυτές σε πολίτες που δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα (π.χ. ανασφάλιστοι, άνεργοι,άστεγοι, κάτοικοι στο όριο της φτώχειας), σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα ο #Δήμος_Αθηναίων συμμετέχοντας στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει θέσει στην διάθεση του ton Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας το 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4- Άνω Πατήσια) που αξιοποιείται ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με Covid tests.

Να τονίσουμε ότι τα Δημοτικά Ιατρεία θα παραμείνουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια των νέων μέτρων και καλούμε τους πολίτες να απευθυνθούν για ραντεβού στο πλησιέστερο γι’ αυτούς για την κάλυψη αναγκών πρωτοβάθμιας Υγείας αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το Ε.Σ.Υ.
Πολυδύναμα Κέντρα με ιατρικές – κοινωνικές υπηρεσίες ⏰ 08:00 -20:00
📍 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78, Αθήνα
📞 2103626587
📍2ο Δημοτικό Ιατρείο, Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος
📞 2109239865
📍6ο Δημοτικό Ιατρείο, Χανίων 4β,Κυψέλη
📞 2108836200
Δημοτικά Ιατρεία με ιατρικές υπηρεσίες ⏰ 08:00 – 18:00
📍3ο Δημοτικό Ιατρείο, Θεσσαλονίκης & Ηρακλειδών, Πετράλωνα
📞 210 3427515 & 210 3427513
📍4ο Δημοτικό Ιατρείο, Προποντίδος και Αγίας Σοφίας 110, Κολωνός
📞 2105121921