Η τελευταία ευκαιρία…

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα (πρώιμες παραιτήσεις υπουργών, έλεγχος-«εξπρές» της τροϊκας με προειλημμένες προφανώς αποφάσεις, αποθαρρύντικες δηλώσεις Ευρωπαίων –τάχα- εταίρων, εκβιαστικές κινήσεις Τουρκίας κλπ.) κρούουν των κώδωνα του κινδύνου.

Οι όποιες κυβερνητικές πολιτικές αποφάσεις και κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες δραστικές, τολμηρές, με «τσαγανό» όπως είχε πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παλαιότερα. Η εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας πρέπει να συμβαδίσει με την αποφασιστική διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση επαχθών, άδικων και τελικά αναποτελεσματικών όρων της μνημονιακής σύμβασης. Παράλληλα όμως είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να «φύγουν από το κάδρο» της Ελληνικής Πολιτικής σκηνής, αποτυχημένοι επαγγελματίες, κρατικοδίαιτοι τεμπέληδες, άνθρωποι χωρίς ήθος, που – ως εκ θαύματος- βρίσκονται, με κάθε κυβέρνηση, στο παιχνίδι νομής της εξουσίας.

Ο Έλληνας δεν έχει πια, δικαίως, καθόλου υπομονή. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας, ας διοικηθεί επιτέλους η χώρα με γνώμονα όχι στενά κομματικά κριτήρια αλλά το Εθνικό συμφέρον. Φθάνει πια η απώλεια Εθνικής κυριαρχίας – ας μη συνδυαστεί και με αντίστοιχη εδαφική απώλεια, όσο ακραίο κι αν ακούγεται αυτό. Όχι άλλα λόγια – πράξεις τώρα!